"TÖBB MINT EGY SZÉP MOSOLY"

Close Panel

Belépés / Regisztráció

Még nem regisztrált

Tegye meg most és élvezze annak előnyeit!

Elérhetőség

Cím:1123 Budapest

Alkotás utca 53

Mom Park bevásárlóközpont

1.emelet, Medical Center

Telefonszám:+36 30 488 5508

E-mail cím:

csiki.fogszabalyozas@gmail.com

Facebook:

facebook.com/CsikiFogszabalyozas

Rendelési idő:

Hétfő 9:00-16:00

Kedd 12:00-19:00

Szerda 11:00-18:00

Csütörtök 12:00-19:00

Elasztikus gumihúzások

A harapás beállítását, a felső és alsó fogív érintkezésének finomhangolását, és egyes fogak vagy fogcsoportok bizonyos mozgatásait a rögzített fogszabályozó készülékekre helyezett ún. elasztikus gumihúzással végezzük. Ezek kinézetre befőttes gumihoz hasonló speciális gumik, amelyek a felső és alsó fogsort kötik össze. Annak ellenére, hogy a köztudatban nem igazán ismertek, nélkülük nem lehetséges a harapás beállítása, hiszen csak azért, mert fogszabályozó készüléket ragasztunk a felső és alsó fogívre, a fogak maguktól nem találják meg a helyes harapási helyzetet. Mivel gyakorlatilag minden páciensnek van valamilyen harapási eltérése, így valamennyi ideig minden kezelésnél használunk ilyen gumikat.

A páciens saját maga helyezi fel a gumit vagy gumikat a megfelelő helyre, 24 órán keresztül folyamatosan kell viselnie, egyedül az étkezéseknél lehet eltávolítani, majd étkezés és fogmosás után visszahelyezni. A gumik a beszédet nem akadályozzák.

Rendkívül fontos a gumikat folyamatosan viselni, napi 22-24 órás viselésnél 4 hónap alatt 4 mm-et mozognak a fogak, napi 20-22-órás viselésnél 4 hónap alatt 2 mm-t, 18-20-órás viselésnél pedig már csak 1 mm-t! Így gyakorlatilag 18 órás viselés alatt olyan, mintha nem is lennének a szájban.

Pácienseink komfortja, a könnyebb hozzászokás érdekében nagyon lágy, finom erejű gumikkal kezdünk adott területen, majd később alkalmazunk erősebb gumikat. Az elasztikus gumihúzásokat általában a kezelés első 4 hónapjában elkezdjük használni, pár hónaptól kezdve akár a kezelés jelentős részében is viselni kell őket, harapási eltéréstől függően. Ha a harapás beállítása már megtörtént, akkor csak éjszaka kell viselni őket az elért állapot megtartása érdekében.