"TÖBB MINT EGY SZÉP MOSOLY"

Close Panel

Belépés / Regisztráció

Még nem regisztrált

Tegye meg most és élvezze annak előnyeit!

Elérhetőség

Cím:1123 Budapest

Alkotás utca 53

Mom Park bevásárlóközpont

1.emelet, Medical Center

Telefonszám:+36 30 488 5508

E-mail cím:

csiki.fogszabalyozas@gmail.com

Facebook:

facebook.com/CsikiFogszabalyozas

Rendelési idő:

Hétfő 9:00-16:00

Kedd 12:00-19:00

Szerda 11:00-18:00

Csütörtök 12:00-19:00

Fix fogszabályozó készülékek

A teljes rögzített fogszabályozó készülékeket akkor lehet alkalmazni, ha már az első nagyőrlőtől első nagyőrlőig, tehát „hatostól hatosig” alul és felül a maradó fogak szájban vannak. A kezelésnek felső korhatára gyakorlatilag nincs. A kezeléseknél, ritka kivételektől eltekintve, minden esetben egyszerre a felső és alsó fogíven végzünk kezelést, hiszen, mivel szinte mindenkinek van valamilyen harapási eltérése, másképpen ennek beállítása nem lehetséges. A rögzített fogszabályozó készülékekkel általában 100%-os eredmény érhető el.

A rögzített fogszabályozó készülékek több alkotóelemből állnak. A metszőfogakra, szemfogakra, valamint kisőrlő fogakra ún. bracketek (ezek a fogakra ragasztott tappancsok), míg a nagyőrlő fogakra ún. tubusok (a bracketeknél nagyobb tappancsok) kerülnek felragasztásra. A nagyőrlő fogakra lehet ún. gyűrűt is ragasztani, de tubussal sokkal könnyebben tisztán tartható a fog és a páciensnek is kényelmesebb viselni. A fogakat a bracketeken és tubusokon keresztül az ún. ív köti össze, amelyet rendszeresen cserélünk, mivel a kezelés különböző fázisaiban különböző típusú ívre van szükség. Leegyszerűsítve: az ív mentén a bracketeken és a tubusokon át mozgatjuk a fogakat vékony ívekkel kezdve az egyre vastagabbak és erősebbek felé haladva, és így állítjuk be őket a tökéletes pozícióba. A ragasztás történhet külön-külön, 1-2 hét különbséggel, így könnyebb megszokni, vagy egyszerre a felső és alsó fogívre. A levétel egyszerre történik a kezelés aktív fázisának befejezésénél.

A felragasztás után a készülék elhelyezkedéstől függően (külső vagy belső) feltöri a páciens száját és/vagy nyelvét és a fogak is érzékenyek, különösen rágásnál, harapásnál, ezért nehezebb a rágás, harapás az egyéni érzékenységtől, fájdalomküszöbtől függően.

Abban az esetben ha a készülék viselésével bármilyen probléma jelentkezik – pl. lejön valamelyik ragasztott bracket vagy tubus, vagy harapásemelő; a készülék valamelyik része tör, szúr, vág, kifejezetten fáj valamelyik fog, fáj az állkapocsízület, stb. – a kezelőorvost haladéktalanul fel kell keresni! Ellenkező esetben a probléma súlyosbodhat, illetve a kezelést időben hátráltathatja!