"TÖBB MINT EGY SZÉP MOSOLY"

Close Panel

Belépés / Regisztráció

Még nem regisztrált

Tegye meg most és élvezze annak előnyeit!

Elérhetőség

Cím:1123 Budapest

Alkotás utca 53

Mom Park bevásárlóközpont

1.emelet, Medical Center

Telefonszám:+36 30 488 5508

E-mail cím:

csiki.fogszabalyozas@gmail.com

Facebook:

facebook.com/CsikiFogszabalyozas

Rendelési idő:

Hétfő 9:00-16:00

Kedd 12:00-19:00

Szerda 11:00-18:00

Csütörtök 12:00-19:00

Fogszabályozás foghúzás nélkül

A klasszikus fogszabályozó kezeléseknél, a hagyományos rögzített készülékeknél sokszor szükséges fogat húzni: elsősorban kisőrlő fogakat, azokból is sokszor minden kvadránsban egyet, azaz összesen négyet. A foghúzás segítségével elsősorban helyet lehet teremteni és így feloldani a torlódást, másodsorban harapási eltérést lehet korrigálni a felső és alsó fogsor között előre-hátra irányban (disztál-, és meziálharapásnál), valamint segít a harapás zárásában nyitott harapás esetén. A nagy probléma csak az, hogy legtöbbször a foghúzások – azon kívül, hogy egészséges fogakat távolítanak el – negatív arcesztétikai változásokkal járnak, mivel a frontfogak hátrébb kerülnek, az ajkak és a középarc beesik, ami a kor előrehaladtával ráadásul egyre rosszabb lesz.

A hagyományos elven működő rögzített fogszabályozó készülékeknél azért kell fogat húzni kis torlódásnál is, mert a nagy erők miatt a frontfogak kontroll nélkül dőlnek kifelé és így lehetetlen őket normálisan beállítani a fogsorba. A Damon-technika segítségével bármekkora torlódás megoldható foghúzás nélkül, mert a lágy erők miatt az ajkak izomzata megtartja az elülső fogakat, és oldalirányba tágulnak a fogívek, amelynek segítségével egyrészt lesz hely a torlódott fogak számára foghúzás nélkül is, másrészt gyönyörű széles mosoly és harmonikus profil lesz a kezelés arcesztétikai eredménye. A harapási eltérések miatt sem kell fogat húzni, mert szintén a lágy erők miatt elasztikus gumihúzással korrigálhatóak a harapási eltérések (ha szükséges, mikrocsavarok alkalmazásával kombináljuk a kezelést).

A Damon-rendszernél csak akkor húzunk fogat (ez az esetek csupán 5-10 százaléka), ha ez arcesztétikai okokból szükséges, elsősorban az olyan esetekben, ahol a profilra negatívan hatva kifelé dőlnek a frontfogak. Ebben az esetben a foghúzás biztosítja a megfelelő arcesztétikai eredményt, tehát a szép, harmonikus profilt és középarcot. .