"TÖBB MINT EGY SZÉP MOSOLY"

Close Panel

Belépés / Regisztráció

Még nem regisztrált

Tegye meg most és élvezze annak előnyeit!

Elérhetőség

Cím:1123 Budapest

Alkotás utca 53

Mom Park bevásárlóközpont

1.emelet, Medical Center

Telefonszám:+36 30 488 5508

E-mail cím:

csiki.fogszabalyozas@gmail.com

Facebook:

facebook.com/CsikiFogszabalyozas

Rendelési idő:

Hétfő 9:00-16:00

Kedd 12:00-19:00

Szerda 11:00-18:00

Csütörtök 12:00-19:00

Mesterséges harapásemelés

Rögzített készülék mellett, annak érdekében, hogy védjük a fogakat, valamint a készüléket a másik fogíven elhelyezkedő fogakkal történő ráharapástól, illetve a fogmozgatásokat gyorsabban és hatásosabban tudjuk véghezvinni – a harapásból mintegy kivéve a fogak jelentős részét – ún. mesterséges harapásemelést használunk. Ez vagy a felső frontfogak belső oldalára ragasztott fogszínű tömőanyagból készült bite-turbo, vagy az alsó/felső nagyőrlők felszínére kerülő fogszínű vagy színes tömőanyag.

A bite-turbo általában mélyharapás esetén a felső középső metszők vagy szemfogak belső oldalára kerül párosan beragasztásra. Tulajdonképpen egy vízszintes sánc, amelyre a fogsorok zárásakor az alsó metszők ráharapnak, és egyrészt megakadályozzák, hogy a felső fogakkal a páciens leharapja az alsó bracketeket, másrészt azáltal, hogy oldalt rés nyílik a fogsorok között, az oldalsó fogak gyorsabban tudnak egymás felé mozdulni és ezért sokkal hatékonyabban működik maga a készülék és az elasztikus gumihúzás is. Olyan esetekben, amikor a páciensnek ún. ínymosolya van (több látszik a felső ínyből mosolygásnál, mint amennyinek kellene) a felső frontfogak felfelé mozgatásával segíti az ínymosoly javítását. Mélyharapásnál és keresztharapásnál is jelentősen felgyorsítja a harapási probléma korrigálását.

A belső / lingual készüléknél mélyharapás esetén a felső frontfogakon levő bracket-ek kialakítását lehet úgy kérni a laboratóriumtól, hogy bite-turbo-ként is funkcionáljanak, így maga a felső készülék biztosítja a harapásemelést, mivel az alsó fogak a felső készülék elemeire harapnak/haraphatnak.

A bite-turbokkal, mivel a fogsorok csak két ponton érintkeznek, a táplálkozás jelentősen megnehezített az első pár hétben, elsősorban folyékony dolgokkal lehet táplálkozni, de 1-2 hét után a páciensek hozzászoknak és utána már könnyebb az evés is (és a fogak záródása oldalt is segít).

Az alsó vagy felső nagyőrlők rágófelszínére ragasztott tömőanyagot bármilyen harapási eltérésnél használhatjuk, vagy olyan esetben, amikor a bite-turbok használata problémás (pl. túl nagy a távolság a felső és alsó frontfogak között és így túl hosszúaknak kellene lenniük). Velük a táplálkozás kevésbé nehezített az elején, mivel hátul, ha kis felületen is, összeérnek a fogak.

A mesterséges harapásemelés 1-2 hónaptól kezdve akár 8-10-12 hónapig is szükséges lehet esettől függően, de ha megszokja a páciens, már nem szokott problémát jelenteni. Természetesen, amikor már nincs rá szükség, eltávolításra kerülnek.

Bizonyos esetekben az alsó szemfogak csücskére ragasztott fogszínű tömőanyagot alkalmazunk harapásemelésre.

Léteznek kivehető harapásemelő készülékek is.