"TÖBB MINT EGY SZÉP MOSOLY"

Close Panel

Belépés / Regisztráció

Még nem regisztrált

Tegye meg most és élvezze annak előnyeit!

Elérhetőség

Cím:1123 Budapest

Alkotás utca 53

Mom Park bevásárlóközpont

1.emelet, Medical Center

Telefonszám:+36 30 488 5508

E-mail cím:

csiki.fogszabalyozas@gmail.com

Facebook:

facebook.com/CsikiFogszabalyozas

Rendelési idő:

Hétfő 9:00-16:00

Kedd 12:00-19:00

Szerda 11:00-18:00

Csütörtök 12:00-19:00

Teljes és részleges kezelések

Abban az esetben, amikor a teljes felső és alsó fogíven fogszabályozó készülék van és így a teljes felső és alsó fogív kezelésre kerül, teljes kezelésről beszélünk.

Vannak olyan fix fogszabályozó készülékek, amelyek egy vagy mindkét fogíven csak bizonyos fogakra kerülnek fel, amelyek mozgatása szükséges egy adott eltérésnél. Ilyen például a Damon technikában a D-Gainer készülék, amely elsősorban tágításra, helynyerésre szolgál.

Ha csak esztétikai kezelés történik, ehhez elég a hat frontfog mozgatása, így ebben az esetben ezeket a fogakat foglalja magában a részleges készülék. Előfordulhat, hogy csak egy vagy pár fogra kiterjedő harapási eltéréssel állunk szemben, amikor elégséges ezen fogak mozgatása. Fogpótlásokhoz / implantátumokhoz történő előkészítéshez – fog felállítás, résnyitás, rés-zárás, stb. – is elégséges egy részleges készülék.

Természetesen az azonos fogíven levő többi fognak, illetve a másik fogív nem mozgatott fogainak rögzítése a részleges készülék alkalmazása mellett szükséges, akár fix összerögzítéssel, általában valamilyen, a nem mozgatott fogakra ragasztott és azokat stabilan tartó szállal, vagy kivehető segédkészülékkel, mélyhúzott sínnel.

Mivel izolált fogszabályozási eltérések ritkán fordulnak elő, így a részleges készülékek alkalmazási területe sokkal kisebb a fogszabályozási gyakorlatban, mint a teljes készülékeké.